Kläppis produkter

Varför ekologiskt?

Kläppis partners

Nilivaara

Kläppis vision

Dam & Herr

Kläppi har främst kläder för de minsta i familjen, men även några praktiska plagg för de vuxna. 
T-shirten "Lappland" är i härligt mjuk ekologisk bomull av hög kvalitét i dam & herrmodell. Tryck fram på bröstet med ripan, renen och fjällräven framför en siluett med fjälltoppar. Kläppis ekologiska dam och herrplagg håller samma goda kvalitét som våra ekologiska barnkläder. Plaggen är ekologiskt producerade, färgade och tryckta med giftfria färger.
     Vår omtyckta Hoodie i ekologisk bomull med vårt storsäljande tryck "Lappland" på ryggen. Damstorlek i snygg modell har dragkedja och fickor fram. Läs om Kläppis etiska & ekologiska produktion.

Öppet öga

Kläppi arbetar för att värna om vår svenska natur, som vuxen har du ett ansvar för nästkommande generationer att bevara skog och mark. Olika länsstyrelser i Sverige har numera problem med diverse artskyddsbrott. I Norrbotten handlar problemen om äggplundring som på senare tid skett mer omfattande runt om i landet.
     Det har rört sig om tusentals ägg och i många fall från mycket säll­synta arter. Dessutom har också vuxna fåglar dödats för att ingå i samlingar. I Norrbottens län finns ett antal fåge­larter som här har sin huvudsakliga svenska utbred­ning och är sällsynta, både ur svensk och europeisk synvinkel. Dessa arter är därför mycket intressanta för äggsamlare, både nationellt och internationellt. Fokus ligger i dag i att upptäcka och förhindra denna äggplundring. 

Källa: Länsstyrelsen Norrbotten öppet öga

 

  

När kan du misstänka artskyddsbrott?

Teleskopstege på biltaket? Stolpjärn i bagaget? Skott­lossning utanför jakttid? Frågor om var man kan hitta sällsynta fågel– och växtarter? Tvivelaktiga fällor ute i naturen? Det här kan vara tecken på förberedelser för/eller pågående artskyddsbrott. Om du ser något av detta, rapportera in till myndigheterna, gärna med t.ex. foton som dokumentation.

Men, det finns förstås människor som exempelvis helt lagligt inventerar rovfåglar eller skyddsjagar utan att det är något artskyddsbrott.

Vi på Kläppi vill vara med och sprida kunskapen om svensk naturvård och vad du kan göra om du stöter på ett artskyddsbrott. Läs materialet från Länsstyrelsen i Norrbotten om vad du ska göra när du misstänker artbrott.
Källa: Länsstyrelsen Norrbotten öppet öga