Ekologiska barnkläder - EKOREKO - kläppi.

Ekologiska produkter Kläppi

Varför ekologiskt Kläppi

Partners & samarbeten Kläppi

Nilivaara Kläppi

Kläppis vision

 

EKOREKO

Certifieringar / Märkningar
Nedan ser du vilka certifieringar och märkningar som Kläppis produkter har. Klicka på respektive logga för att läsa mer om vad märkningarna innebär. I produktinformationen hittar du även märkningarna.

HELLRE NÄR ÄN FJÄRRAN

I de fall det är möjligt så väljer Kläppi att köpa in närproducerade produkter. Både för att kunna hålla en bra kontroll över kvalitén och
för att minska transporterna. Vi är återförsäljare åt utvalda norrbottniska varumärken som också har sin produktion i Norrbotten. 

Våra bomullsprodukter är tillverkade i indiska fabriker som är ekologiskt certifierade och som aktivt jobbar med etisk kvalitét i hela produktionskedjan. För att kompensera för de långa transporterna så väljer vi att skänka en del av vinsten till organisationer som gör insatser för miljön.

EKOLOGISKT, ETISKT & NORRLÄNDSKT

Kläppis egna produkter är designade med miljön i åtanke. Samtliga bomullsprodukter är i ekologisk bomull och plaggen är färgade och tryckta med giftfria färger. De ekologiska produkterna är även kontrollerade ur etiska synpunkter och har märkningar som garanterar att producenten tar ett socialt ansvar och säkerställer bra arbetsvillkor. Kläppis barnkläder är tillverkade i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Även de varumärken vi är återförsäljare åt gör aktiva val att jobba med ekologiska råvaror och minimera sin miljöpåverkan. 

VARFÖR SKA MAN VÄLJA EKOLOGISKA BARNKLÄDER?

Ekologisk bomull håller ofta en högre kvalitét än vanliga bomullsplagg. Detta för att bomullen odlats långsammare och därmed fått slitstarkare fibrer. Dessutom så innehåller bomullen inga  bekämpningsmedel eller giftiga färger vilket minskar risken för hudallergier och andra negativa hälsoeffekter. Läs om giftfria barnkläder och Kläppis tips för ett ekologiskt val eller kemikalieordlista om vad en kemikaliecocktail är för något.

KLÄPPIS ÖVERSKOTT GÅR TILL NATUREN

När du handlar hos Kläppi stödjer vi Världsnaturfonden WWFs viktiga miljö- och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen. Kläppi samarbetar även med fjällrävens vänner för att bevara och skydda fjällräven i Norrland. Läs Kläppis intervju med fjällrävens forskningsledare Anders.