etiska barnkläder Fairtrade

Kläppis egna kläder tillverkas endast av ekologiska material där såväl produktion som odling har tagits i åtanke. Vår främsta produktionspartner tillverkar Kläppis kläder i Indien under humana förhållanden certifierade av Fairtrade. Det innebär att tillverkningen har tagit hänsyn till både miljö och människa i sin produkton. 

KLÄPPIS BARNKLDER FRÅN LAPPLAND

Kläppis body med enkla illustrationer av Lapplands fjällvärld med dess djur är har blivit en klassiker hos Kläppi. Gjord i mjuk ekologisk Fairtradebomull. Långa ärmar som värmer bra och valbara byxor till skapar en komplett dräkt. Knappar vid benen underlättar dessutom för blöjbyten.

Läs Kläppis intervju med Fairtrades Generalsekreterare Magdalena Streijffert.

Etiska barnkläder

 

FAIRTRADE 

Kläppis barnkläder är tillverkade i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull.Fairtrade är en oberoende produktmärkning vars rättvisemärkning ger dig garanti för att bomullen i produkterna har certifierats i enlighet med internationella Fairtrade-kriterier. Fairtrade skapar förutsättningar för att odlare och anställda ska kunna förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Bomullsodlare får med andra ord ett rimligt pris för sin skörd samtidigt som miljön skyddas så mycket som möjligt i produktionen.

Källa: Fairtrade

 

 

GOTS 

GOTS Är en oberoende, internationell organisation med kontor över hela världen för att vara så nära produktionen som möjligt när de utför inspektioner och utfärdar certifikat hos hållbara produktioner. De säkerställer ekologisk status av textilier från skörd av råvara, genom miljömässigt och socialt ansvarsfull tillverkning till färdig produkt för att försäkra att du som kund kan lita på produktens kvalitét. 

Källa: Global Organic Textile Standard

 

 

EU ECOLABEL

Kläppis kläder har en blygsam inverkan på luft, vatten och jord och huserar därför EU ECOlabel som är officiella EU-märket för grönare produkter. Det betyder att produkterna måste passera stränga miljökonditionstester där resultatet granskas av ett oberoende organ. 
     Etiketten smyckar endast produkter av högpresterande kvalitét. Vår leverantör använder sig endast av vindkraft för att förse sin produktion med elektricitet, deras vindkraft utnyttjas endast till 25% till fabriken vilket gör att närliggande områden också kan ta del av deras energi och minska CO2 utsläppen i Indien. 

 

Källa: Ecolabel

 

 

OEKO-TEX

Oeko-tex certifiering "standard 100" är ett oberoende test- & certifieringssystem för textielier. De tittar på alla led i produktionen för att försäkra dig om att din produkt har en ekologisk kvalitét i sin bomull. Det gäller främst förbjudna ämnen men även kända riskabla ämnen som ej är lagstadgade om än.  
     Förutsättning för att textila produkter ska kunna certifieras med OEKO-TEX® Standard 100 är att alla ingående delar helt uppfyller kraven för respektive produktklass – utöver yttermaterialet gäller det alltså även till exempel sygarner, isättningar, tryck och dylikt, samt icke-textila tillbehör som knappar, dragkedjor, nitar och liknande.

Källa: Oeko Tex

 

 

SA80000

SA8000 är en märkning av Social Accountability International som arbetar för att ge alla en anständig anställning i hela världen. Märkningen ges till företag som håller en internationell standard för mänskliga rättigheter och tillgodoser åtta specifika krav inom följande områden; barnarbetetvångsarbetehälsa och säkerhetfri förenings- och förhandlingsrättdiskrimineringdisciplinära förfarandenarbetstid och ersättning
     Den SA8000 standarden är det centrala dokumentet för SAIs arbete och är världens första kontrollerbara sociala
certifieringsstandards av anständiga arbetsplatser för samtliga branscherDen baseras på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheternaILO: s konventionerFN och den nationella lagstiftningenvilken spänner över industrin och företagens koder för att skapa ett gemensamt språk för att mäta socialt ansvar.

Källa: SA8000