Klippans Yllefabrik - kläppi.
Klippans yllefabrik

Klippans Yllefabrik

"Svensk design med tradition"

Klippans Yllefabrik

"Svensk design med tradition"

KLIPPANS YLLEFABRIK

I vår Webshop hittar du ekologiska filtar från Klippans yllefabrik. Oavsett om du letar en praktisk värmande babyfilt i ekologisk ull, en tunn filt i härligt mjuk borstad bomull, en maskintvättbar bomullfilt i härligt tjock bomullschenille eller en stor ullpläd till familjesoffan, så hittar du det hos oss. 

Klippan yllefabrik grundades 1879 och är ett familjeföretag som idag drivs av 4e och 5e generationen. En lång erfarenhet av textilproduktion i kombination med svensk design och naturliga materialval ger kvalitétsprodukter som håller i många år. Ullfiltarna och bomullsfiltarna tillverkas  av noga utvalda råvaror från frunden i Klippan Yllefabriks egen fabrik i Lettland. Tillverkningen håller med andra ord EU.s högt ställda krav på miljövänlig produktion.

Källa: Klippan

Filtar från Klippans yllefabrik

Här är de olika produkterna från Klippan som vi har i sortimentet. Klicka på bilderna för att se alla produkter inom just den kategorin. Om du skrollar längst ner sidan hittar du alla produkter från Klippan yllefabrik som finns i vår webshop.

STÖRRE ULLFILTAR OCH PLÄDAR

O vårt sortiment finner du ekologiska filtar och plädar  från Klippans yllefabrik. En Ullfilt av hög kvalitét är en investering som håller i många år. Varför inte ge bort en ullfilt i present till någon du håller kär?

BABYFILTAR

Klippans ekologiska babyfiltar har den perfekta storleken för att användas i vagnen, i bilbarnstolen, vaggan eller spjälsängen. Hos oss på Kläppi hittar du ekologiska babyfiltar i ull och bomull. Vacker design i härliga färgskalor från bland annat designduon Bengt och Lotta, som förutom att vara snygga även är lättskötta och tåliga. I vårt sortiment har vi babyfiltar i 100% lammull som värmer gott under kalla vinterdagar. Babyfiltarna är maskintvättbara i 30 grader på ullprogram eller handtvätt. Fördelen med ull är att det även värmer om det blir lite fuktigt. Vi har också tjocka filtar i bomullschenille och tunnare filtar i härligt mjuk borstad bomull. 

SKÖTSELRÅD 

Ullen har goda egenskaper som gör att man inte behöver tvätta den så ofta. Ullen är i sig själv smutsavstötande. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ett tips om du vill fräscha upp filten är att lufta den när det är lite fuktigt ute. Då renar filten sig själv.

Plädar av lammull och merinoull
Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Filtar av 100% lammull
Endast kemtvätt, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Bomullschenillefiltar
Maskintvätt 40-grader, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Använd ej blekmedel

Tunn borstad bomull
Maskintvätt 30-grader,. Endast ull-/handtvättprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

ECOWOOL
Naturmaterial som ull, lin och bomull används med bra grundfiber direkt från sina underleverantörer. Klippans främsta nyhet är deras ekologiska ull från Nya zeeland. Ett unikt material utan onödiga gifter med glada får utan mulesing, dvs. djuplågeri i form av att flå fåren runt svansen för att hindra insektsangrepp. Färgning av ullen är såklart utan klor och tungmetaller.  

Källa: Klippan

Alla produkter från Klippans yllefabrik